Expert Proiect | GreenTAGS

Postat la 14 ianuarie 2023 39 afişări

Crearea de surse locale de energie regenerabilă reprezintă o absolută necesitate pentru orice societate. GreenTAGS vine cu o soluţie inovativă pentru crearea de surse de energie regenerabilă pentru construcţii.

Descrierea inovaţiei:

GreenTAGS este o soluţie lansată  oficial pe piaţă în anul 2021, la Cluj, în urma unor investiţii de peste 430.000 de lei, al cărei obiectiv este de a schimba paradigma a ceea ce înţelegem la ora actuală prin beton armat. În principiu, în prezent, prin beton armat se înţelege rezistenţă în construcţii, dar soluţia GreenTAGS presupune o înţelegere mult mai amplă. Betonul armat înseamnă, pe lângă rezistenţă în construcţii, o sursă de energie regenerabilă pentru încălzirea şi răcirea clădirilor. Tradus într-o formă practică, asta înseamnă fundaţii din beton armat generatoare de energie verde, direct de la pământ. GreenTAGS a dezvoltat un nou tip de structură de beton armat, activat termic, care face posibilă aplicarea soluţiei la orice construcţie nouă care are cel puţin un nivel de subsol. Soluţia aduce o structură din beton armat pentru sprijinirea excavaţiilor, echipată energetic pentru generarea de energie verde, la costuri reduse, pentru încălzirea şi răcirea construcţiilor. Iniţiatoarea proiectului este Iulia-Consuela Prodan, fondatoarea GreenTAGS. Responsabilă cu dezvoltarea modelului de business şi crearea de strategii de dezvoltare pentru expansiune nu doar la nivel naţional, cât şi internaţional, ea este, totodată, responsabilă cu dezvoltarea serviciilor, soluţiilor tehnice şi a echipei.

Elementul de noutate:

Potrivit companiei, soluţia este prima de acest fel din lume. „Avem o structură de sprijin a excavaţiilor din piloţi de beton armat, generatoare de energie verde. Acest concept a fost dezvoltat de GreenTAGS şi implementat la Cluj în cadrul unui proiect rezidenţial care urmează a fi finalizat la începutul anului 2023. Sistemul propus de noi va acoperi 100% din necesarul de încălzire şi răcire a  construcţiei noi, care se finalizează pe amplasament.” La momentul execuţiei, sistemul a fost calculat, testat şi echipat cu senzori pentru monitorizare pe toată perioada exploatării. „Suntem în curs de realizare a procedurilor de patentare pentru soluţia GreenTAGS, datorită elementelor sale de unicitate. În comparaţie cu alte structuri, soluţia noastră poate fi adaptată pe orice tip de pământ, înălţimi variabile ale excavaţiilor şi în forme diferite.”

Efectele inovaţiei:

Impactul asupra companiei se va traduce printr-o creştere de 400% în 2022 faţă de 2021 în ceea ce priveşte numărul de proiecte. Impactul la nivel de societate include:

• crearea unei surse de energie locală, regenerabilă, uşor accesibilă;

• costuri de implementare reduse comparativ cu soluţii similare;

• reduceri de până la 80-90% ale costurilor cu energia necesară pentru încălzirea şi răcirea clădirilor;

• acoperirea a până la 100% din necesarul de energie;

• asigurarea reducerii de CO2, fiind sursă de energie regenerabilă.

GreenTAGS are, totodată, potenţialul de creare de surse de energie locală la costuri reduse la toate investiţiile imobiliare din zone urbane şi nu numai (sursă care altfel ar rămâne pierdută).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.