Eureko preia KD Pensii

Postat la 18 februarie 2009 14 afişări

Fondul de pensii administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (fosta Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) va fuziona cu cel administrat de KD Fond de Pensii, membra a grupului sloven KD.

Eureko va fi administratorul celor doua fonduri administrate, iar fuziunea acestora va fi supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). In cazul In care Comisia va aproba aceasta fuziune, KD va deveni al doilea fond ce va fuziona cu Eureko, dupa Bancpost. In cursul saptamânii trecute, CSSPP a oferit aprobarea preliminara privind fuziunea dintre Eureko si Bancpost. KD Fond de Pensii are 6.823 de participanti, iar valoarea activelor nete se ridica la 1,4 millioane de lei.

Eureko Fond de Pensii are, in momentul de fata, 250.969 de participanti activi, iar valoarea activelor nete este de 51 milioane de lei. In prezent, Eureko este compania aflata pe locul 6 pe piata pensiilor private, atât in ceea ce priveste numarul de participanti platitori, cât si din cea a activelor nete. Fuziunea sa cu Bancpost si KD va aduce compania pe locul 5 din punctul de vedere al numarului de participanti activi si ii va consolida pozitia din perspectiva activelor nete.

Participantii KD Fond de Pensii vor beneficia de deducerea comisionului de administrare a activelor acordat de Eureko pâna la 31 Decembrie 2009. In acelasi timp, participantii vor avea acces la aceleasi servicii oferite participantilor Eureko Fond de Pensii: un portal web si un portal de voce cu ajutorul carora acestia isi pot verifica in orice moment valoarea contului prin intermediul internetului sau al telefonului. Toti participantii fondului fuzionat vor beneficia de un portofoliu de proprietati extins, de avantaje in administrarea fondurilor si de o sinergie a costurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eureko,
KD,
pensii,
preluare
/actualitate/afaceri/eureko-preia-kd-pensii-3946681
3946681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.