Erste a vandut BCR Asigurari

Postat la 26 martie 2008 17 afişări

Erste Bank vinde catre Vienna Insurance Group (VIG) societatea de asigurari Sparkassen Versicherung inclusiv filialele sale din Europa Centrala si de Est, precum si companiile de asigurari deţinute de catre BCR intr-o tranzactie de aproape 1,5 miliarde de euro.

Erste Bank si subsidiarele din Europa Centrala si de Est raman fiecare cu o participatie de 5% la companiile de asigurari de viaţa locale.

Aditional, cele doua companii semneaza un parteneriat de distributie pe 15 ani. Erste Bank si VIG devin parteneri preferati si isi vor distribui reciproc produsele catre cei peste 20 de milioane de clienti ai lor, intr-o regiune cu 120 de milioane de locuitori.

Valoarea totala a tranzactiei este de 1,445 miliarde de euro, corespunzatoare unui multiplu pret/prime brute subscrise de aproximativ 1,2. Perfectarea tranzactiei este asteptata pentru trimestrul trei din 2008. Tintele financiare ale Erste pentru 2008 si 2009 raman neschimbate – excluzand impactul acestei tranzactii

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/erste-a-vandut-bcr-asigurari-2489757
2489757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.