Enel schimba directorul din Romania

Postat la 24 aprilie 2009 64 afişări

Conducerea operatiunilor Enel in Romania va fi preluata din 4 mai 2009 de un nou country manager, Claudio Zito, în prezent Director pentru Planificare şi Control la Divizia Internaţională a grupului Enel.

Actualul country manager al Enel Romania, Matteo Codazzi, îşi va finaliza pe 4 mai 2009, conform planificării, mandatul său de conducere a operaţiunilor Enel în România. Începând din aceeaşi zi, functia de Country Manager şi Preşedinte al companiilor Enel din România va fi preluata de Claudio Zito, în prezent Director pentru Planificare şi Control la Divizia Internaţională a grupului Enel.

Enel a avut o perioada importanta de crestere in Romania prin achiziţia Electrica Muntenia Sud (distribuţie şi furnizare de electricitate în Bucureşti), prin integrarea operaţiunilor companiilor achiziţionate anterior în Banat şi Dobrogea cu cele din Muntenia Sud, precum şi prin iniţierea unor proiecte în sectorul de generare, în domeniul energiei nucleare, al cărbunelui curat şi al energiei eoliene. În sectorul de distribuţie a energiei electrice, Enel are o cotă de piaţă de aproximativ 30%, iar in furnizare are in portofoliu 2,5 milioane de clienţi, ceea ce il face cel mai mare furnizor de energie pe piaţa de retail după Electrica, luând în considerare volumele furnizate.

Claudio Zito a fost si membru în Consiliul de Administraţie al companiilor Enel din România. Experienţa sa din cadrul Enel s-a desfasurat în domeniile de planificare, control şi dezvoltare a activităţii Diviziei Internaţionale şi a celei Comerciale, precum şi în cadrul altor companii multinaţionale. Veniturile Enel in Romania anul trecut au fost de 800 milioane de euro, iar EBITDA a ajuns la 135 milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Enel,
director,
Claudio Zito,
energie
/actualitate/afaceri/enel-schimba-directorul-din-romania-4237482
4237482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.