Doua outlet-uri, unul langa altul pe autostrada A1

Postat la 13 martie 2008 583 afişări

Dezvoltatorul Mega Company a anuntat astazi ca va inaugura in luna noiembrie a acestui an prima faza a unui centru comercial de tip outlet, care va fi dezvoltat la kilometrul 13 pe autostrada Bucuresti-Pitesti. In acelasi loc este programat spre deschidere, tot la finalul toamnei din 2008, un alt outlet, dezvoltat de catre compania belgiana Liebrecht&wooD

Noul centru comercial anuntat spre deschidere la finalul acestui an va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 de metri patrati, din care 16.000 de metri patrati vor fi finalizati in prima faza (noiembrie 2008) iar restul in cea de a doua faza (toamna anului 2009). Centrul comercial se va numi Mega Designer Outlets si va necesita o investitie estimata la 90 de milioane de euro, oficialii dezvoltatorului estimand ca vanzarile anuale ar urma sa se ridice la 90 mil. euro in momentul in care intreg centrul va fi finalizat.

"Romanii nu vor mai trebui sa plece in strainatate pentru a-si cumpara colectiile unor branduri internationale pentru ca vor putea face acest lucru la doar cativa kilometri de Bucuresti", a declarat Chang S. Oh, managing director al companiei. Proiectul Mega Designer Outlets va contine o zona de magazine, cu suprafete cuprinse intre 50 si 1.000 de metri patrati, o zona cu restaurante si cafenele si mai multe spatii de joaca pentru copii.

Centrul comercial va fi situat la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti – Pitesti, in acelasi loc unde dezvoltatorul belgian Liebrecht&wooD a anuntat in urma cu jumatate de an ca va dezvolta un parc de retail care va contine si un centru comercial de tip outlet. Investitia belgienilor se va ridica la 120 de milioane de euro, parcul de retail urmand sa includa primele magazine pe plan local ale retailerului austriac de mobila Kika si ale retailerului bulgar IT&C Techomarket,un magazin de tip do-it-yourself al Hornbach precum si un outlet, care se va numi Fashion House. Parcul de retail, a carui deschidere este programata tot pentru finalul toamnei din acest an, se va numi West Park si va avea o suprafata totala de 120.000 de metri patrati.

"In SUA exista mai multe locuri unde sunt outlet-uri de succes unul langa altul. Nu este ideal, dar este posibil", a precizat Lisa Wagner, presedinte al Quier Target Marketing Inc., o companie americana care a realizat consultanta pentru dezvoltarea Mega Designer Outlets. Potrivit reprezentantilor Colliers International, agentul exclusiv de inchiriere a proiectului, chiria medie lunara pentru noul centru comercial de tip outlet va fi de 25 de euro pe metru patrat, Chang S. Oh precizand ca nu este interesata in vanzarea proiectului.

Mega Company, care a construit pana acum pe plan local 164.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi industriale, are un buget planificat de investitii in acest an de 130 de milioane de euro, in care este inclusa si suma pentru construirea centrului Mega Designer Outlets. Chang S. Oh a precizat ca aceasta suma va fi directionata in constructia de spatii logistice si in achizitia de noi terenuri.

Aceasta a adaugat ca exista intentii de dezvoltare in tara a inca doua centre comerciale de tip outlet, compania aflandu-se in acest moment in negocieri pentru achizitionarea terenurilor necesare. Segmentul parcurilor de retail de tip outlet a starnit de altfel si interesul belgienilor de la Liebrecht&wooD, managing directorul companiei, Johan Rogiers, declarand la momentul lansarii Fashion House, ca exista planuri pentru dezvoltarea a inca doua outlet-uri, Timisoara si Brasov fiind doua din posibilele locuri unde acestea ar putea fi construite.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/doua-outlet-uri-unul-langa-altul-pe-autostrada-a1-2452881
2452881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.