Dorna şi Albalact, împreună cu alţi doi producători de lactate, investigaţi de Consiliul Concurenţei pentru trucare de licitaţii

Postat la 09 septembrie 2011 49 afişări

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între patru companii producătoare de lactate de a participa cu oferte trucate la o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Giurgiu pentru atribuirea contractelor de "furnizare produse lactate pentru elevi şi preşcolari".

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile celor patru companii, respectiv Dorna Suceava, Albalact Alba, Lacta Giurgiu şi Simultan Făget Timiş. Valoarea totală a contractelor încheiate cu cele patru companii, pentru perioada 2010-2014, este de 17,9 milioane lei (aproximativ 4,2 milioane euro). "Suspectăm că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la licitaţie. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie, fiecare din cele patru companii, câştigând cel puţin un contract. În domeniul achiziţiilor publice concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii. De aceea, este foarte important să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din acest domeniu, astfel încât în final să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice", a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ancheta,
investigatie,
lapte,
licitatii,
albalact,
dorna
/actualitate/afaceri/dorna-si-albalact-impreuna-cu-alti-doi-producatori-de-lactate-investigati-de-consiliul-concurentei-pentru-trucare-de-licitatii-8719238
8719238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.