Distribuitorul Reebok, plan de afaceri de 9 mil. euro

Postat la 17 februarie 2009 74 afişări

Kraus & Co Sport & Casual Distribution, distribuitorul Reebok in Romania, mizeaza anul acesta pe afaceri de 9 milioane de euro, in stagnare fata de 2008.

Cu 14 magazine proprii si in franciza, dintre care 11 Reebok si trei sub brandul austriac Northland, retailerul de articole sportive si-a planificat anul acesta sa mai deschida un singur magazin, "in Bucuresti intr-un mall unde nu suntem inca prezenti", explica Dan Tudose, director de vanzari la Kraus & Co Sport & Casual Distribution.

Importatorul pe piata locala a marcilor Reebok, Northland, Protest Boardwear, Rocawear & Sir Benni Miles sau Capita&Union&Deeluxe a realizat anul trecut vanzari de 9 milioane de euro, contributia Reebok ajungand la 60% din total, conform lui Dan Tudose. Pentru 2009, previziunile destul de rezervate vizeaza o stagnare a afacerilor, pe fondul crizei financiare, care a afectat deja consumul in Romania. In plus, afacerile companiei au fost afectate si de vremea calda, in conditiile in care retailerul de articole sportive vinde in special costume de ski, skiuri si snowboarduri.

Marcile importate de companie sunt comercilizate si in statiunile de ski din Valea Prahovei ca si in alte peste 30 de puncte de vanzare independente.

Pe o piata a articolelor sportive, estimata la peste 500 de milioane de euro, vanzarile se impart intre retele comerciale (hipermarketuri si cash & carry), magazine monobrand de profil (ca Lotto, Nike, Reebok, Adidas sau Puma), cateva firme care reunesc mai multe branduri de profil (Intersport, Hervis, Famous Brands), dar si articolele no-name sau produsele vandute in piete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
retail,
articole sportive,
reebok,
kraus
/actualitate/afaceri/distribuitorul-reebok-plan-de-afaceri-de-9-mil-euro-3940021
3940021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.