DiRent tinteste afaceri de patru ori mai mari in 2008

Postat la 06 februarie 2008 1 afişăre

Compania de management al flotelor auto DiRent Group, subsidiara a grupului elen DiRent, estimeaza pentru acest an inregistrarea unei cifre de afaceri de opt milioane de euro, de patru ori mai mari comparativ cu rezultatele din 2008

Potrivit datelor comunicate de catre companie, cifra de afaceri a DiRent Group a depasit anul trecut doua milioane de euro, flota auto incluzand in acest moment aproximativ 350 de autovehicule. Dintre acestea, 65% reprezinta autovehicule, 19% SUV-uri si 16% vehicule comerciale, ceea ce reprezinta aproximativ 5% din totalul unitatilor de pe piata de management al flotelor auto, potrivit estimarilor proprii.

Compania si-a propus pentru anul in curs sa ajunga la o flota de 700 de masini. “Cresterea va fi generata de castigarea unui numar cat mai mare de clienti, dar si de cresterea cererii de masini din partea clientilor actuali, trend ascendent care a putut fi observat inca din a doua parte a anului precedent”, spune Effie Valsamaki, International Business Manager, DiRent.

Printre clientii companiei se numara Cosmote, Ifantis, Bunge, Nestle, Atlas, Mellon, Gengo si Olympic Airways. Majoritatea clientilor provine din sectorul serviciilor, ponderea acestora fiind structura astfel: 70% sunt companii mari, restul de 30 de procente fiind reprezentat de companii mici si mijlocii. In ceea ce priveste raportul companii straine versus companii romanesti, procentajul este de 80% versus 20%.

“In 2008 companiile care ofera servicii de Long Term Rent (LTR – n. red. inchiriere pe termen lung) isi vor dubla eforturile pentru a obtine o cota cat mai importanta din aceasta piata si pentru a se substitui solutiilor de leasing financiar pentru masinile de firma, asa incat competitia va creste”, considera managerul DiRent.

Compania intentioneaza sa investeasca in acest an un milion de euro, suma urmand sa fie canalizata in 2 directii principale: investitia in imobiliare si in dezvoltarea de soft-uri, a doua directie fiind deja in stadiul de implementare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
transporturi,
outsourcing,
DiRent
/actualitate/afaceri/dirent-tinteste-afaceri-de-patru-ori-mai-mari-in-2008-2365787
2365787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.