Dedeman vine in Bucuresti cu doua magazine

Postat la 24 aprilie 2009 335 afişări

Retailerul de materiale de constructii si pentru amenajari interioare Dedeman din Bacau, al doilea jucator din piata dupa cifra de afaceri, a deschis astazi primul sau magazin din Bucuresti, al doilea urmand sa fie deschis pana la sfarsitul acestei veri

Deschiderea magazinului Dedeman, amplasat pe Sos. Giurgiului, a necesitat o investitie de peste 12 milioane euro si reprezinta primul dintre cele patru proiecte din planul investitional stabilit pentru anul 2009. Pe parcursul anului vor fi inaugurate alte trei magazine, in curand in Buzau, la Iasi si inca unul in Bucuresti.

 

Cel de al doilea magazin din Capitala este programat spre deschidere la finalul lunii august, acesta urmand sa fie amplasat in zona Valea Cascadelor, unde retailerul a achizitionat impreuna cu Selgros, la finalul anului trecut, o parcela de teren intr-o tranzactie a carei valoare s-a ridicat potrivit Ziarului Financiar la 40 de milioane de euro.

 

"Prin deschiderile din acest an ne dorim sa ne mentinem cifra de afaceri inregistrata anul trecut. In 2008 am crescut mai mult decat estimasem initial si de aceea ne permitem o scadere in acest an; raportat la aceeasi suprafata de vanzare, vom avea o scadere in 2009", a declarat Dragos Paval, presedinte al companiei si unul din cei doi actionari, alaturi de fratele sau Adrian Paval.

 

Dedeman, care are 13 magazine operationale dintre care patru in afara Moldovei, a inregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 250 mil. euro în creştere cu 35 % faţă de anul 2007 când a înregistrat o cifră de afaceri de 184,5 mil. euro. Marja de profit brut a companiei a fost de 10%, rezultand astfel un profit brut de 25 mil. euro. "In primul trimestru din acest an am inregistrat o usoara scadere a vanzarilor. Natural, rata profitabilitatii va fi mai mica in acest an deoarece consumatorii se indreapta catre produsele mai ieftine iar acestea au un adaos mai mic", a mai spus Paval.

 

Retailerul mai detine 11 terenuri in tara, unde ar putea fi dezvoltate noi magazine, achizitionarea de parcele fiind stopata in acest moment. Bugetul de investitii al companiei pentru acest an este de 25 mil. euro, fara valoare terenurilor, comparativ cu 37 mil. euro anul trecut.

 

La nivel de grup, Dedeman a inregistrat o cifra de afaceri de 265 de milioane de euro, la aceasta contribuind si Dedeman Automobile – dealer Dacia, Renault si Nissan, si Dedeman Camioane – dealer Renault Trucks. "Este posibil ca in acest an sa avem o scadere pe partea de auto. Ma astept ca activitatea de service sa creasca insa vanzarile de masini vor scadea", a mai declarat Dragos Paval.

 

Principalii competitori ai companiei sunt retelele internationale de magazine de bricolaj, Praktiker (Germania), Bricostore (Franta), BauMax (Austria) si Hornbach (Germania) si reteaua locala de magazine Ambient Sibiu. Piata distributiei de materiale de constructii si pentru amenajari interioare este condusa de catre Arabesque.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dedeman,
magazin,
Bucuresti
/actualitate/afaceri/dedeman-vine-in-bucuresti-cu-doua-magazine-4238547
4238547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.