De ce vor parlamentarii sa inchida supermarketurile duminica

Postat la 08 aprilie 2010 16 afişări

Parlamentarii vor sa inchida in zilele de duminica marile supermarketuri. Romanii ar putea avea astfel surpriza ca la final de saptamana sa gaseasca lacatul pe usile marilor retaileri.

Deputatii din Comisia de Agricultura vor sa introduca, in luna mai, o asemenea propunere in Codul bunelor practici comerciale pentru a incuraja vanzarile din piete ale producatorilor agricoli autohtoni. "Incercam sa introducem o modificare in legea Codului bunelor practici. Pe modelul unor tari din Uniunea Europeana, precum Germania sau Austria, vom propune ca marile retele de magazine sa fie inchise in zilele de duminica. In acele state s-a recurs la o asemenea masura pe considerente de legislatia muncii. La noi se va incuraja astfel comertul din piete cu produse locale", a declarat pentru Gandul deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte in Comisia pentru agricultura.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/de-ce-vor-parlamentarii-sa-inchida-supermarketurile-duminica-5836011
5836011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.