De ce se muta Airbus la Ghimbav

Postat la 05 martie 2010 21 afişări

IAR Brasov a semnat joi un acord cu compania germana Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru constructia unei fabrici de componente Airbus la Ghimbav, investitie de 90 de milioane de euro.

Program contra cronometru, joi dupa-amiaza, pentru premierul Emil Boc, secondat de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Oficialii s-au aflat la IAR Ghimbav pentru vizitarea terenului de sase hectare pe care firma Premium Aerotec, divizia germana a concernului EADS, va construi o fabrica de componente pentru aeronavele Airbus, in colaborare cu compania romaneasca. Investitia directa a Premium Aerotec se ridica la 45 de milioane de euro, iar partenerii si furnizorii companiei vor mai aloca inca pe atat, investitia totala fiind de 90 milioane de euro. "Acest lucru e foarte important pentru zona si pentru Romania, iar prezenta EADS aici este un semnal foarte puternic pentru alti investitori care vor veni in Romania", a spus premierul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/de-ce-se-muta-airbus-la-ghimbav-5715752
5715752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.