De ce scad salariile bugetarilor: Vedeti ce sporuri nu se mai dau

Postat la 22 februarie 2010 47 afişări

Bugetarii se plang ca in luna ianuarie au primit salarii chiar si cu 500 de lei mai mici decat in decembrie 2009. Autoritatile sustin ca legea prevede ca niciun venit n-ar trebui sa scada si ca greseala se datoreaza celor care au calculate noile salarii.

Reprezentantii bugetarilor spun, insa, ca in conditiile in care sporurile negociate prin contractele colective de munca nu se mai acorda, iar alte sporuri au fost diminuate, este imposibil ca salariile sa fie mentinute la valorile de anul trecut.

Legea salarizarii unitare prevede ca o parte din sporurile permanente sunt incluse in salariile de baza, iar celelalte se acorda in limita a 30% din salariul de baza. Pe de alta parte, desi unele sporuri sunt prevazute in lege, ele sunt blocate in 2010, din cauza restrictiilor bugetare.

Este cazul sporurilor acordate pentru garzile efectuate sambata si duminica de catre pesonalul medical, plati care, desi sunt prevazute a se acorda in cuantum de pana la 100% din salariul de baza, sunt blocate in 2010.

Vezi ce sporuri nu se mai acorda pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bugetari,
salarii,
sporuri,
taiere,
scadere
/actualitate/afaceri/de-ce-scad-salariile-bugetarilor-vedeti-ce-sporuri-nu-se-mai-dau-5592351
5592351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.