Darian: Incercam sa ne concentram pe clientii mari

Postat la 18 martie 2008 16 afişări

Compania de evaluare Darian, cea mai importanta companie autohtona de profil, a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 3,75 milioane de euro, cu peste 85% mai mare decat cea obtinuta in 2006, de doua milioane de euro

„Am crescut mult peste asteptarile pe care le aveam la inceputul anului trecut, si ne-am pastrat pozitia de lider si cota semnificativa de 15% pe o piata de peste 200 de jucatori, estimata recent de ANEVAR la 25 de milioane de euro in 2007”, a declarat Adrian Crivii, managing partner al Darian.

Pentru 2008, Darian anticipeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana in jurul valorii de 4,8 milioane de euro. „Intentionam ca anul acesta sa reducem ponderea evaluarilor pentru segmentul de persoane fizice, de la 40% la 30% din cifra de afaceri, si ne asteptam, pe de alta parte, la o crestere a evaluarilor pe care le vom efectua pentru segmentul corporativ” a mai precizat oficialul Darian.

In prezent, ponderea tipurilor de servicii in totalul cifrei de afaceri a Darian este de 70% pentru evaluari pentru banci (40% pentru sectorul de retail bancar si 30% pentru sectorul corporate), 18% evaluari de cotpanii si evaluari pentru delistare si 12% evaluari pentru raportari financiare.

Cresterea din 2007 a firmei a fost sustinuta si de dublarea numarului de contracte de evaluare incheiate. Daca in 2006 compania realizase 12.000 de rapoarte de evaluare, anul trecut numarul acestora s-a ridicat la peste 25.000. Pentru acest an, Adrian Crivii estimeaza va vor fi efectuate 20.000-22.000 de rapoarte de evaluare datorita intentiilor de retragere partiala de pe segmentul de retail.

„Numarul mare de clienti s-a datorat atat cresterii pietei creditelor ipotecare, care a determinat o cerere tot mai mare de servicii de evaluare din partea clientilor persoane fizice, cat si extinderii noastre teritoriale in alte 5 orase pe langa cele 15 existente la sfarsitul lui 2006”, a mai precizat Crivii.

Printre numele mari prezente in portofoliul firmei in ultimul an se numara Automobile Craiova, Antibiotice Iasi, Unirea Iasi, Mechel Campia Turzii, Electrolux, Koyo Romania, SSIF Broker, BNR etc. La inceputul acestui an, compania a castigat licitatia pentru evaluarea participatiilor statului in 50 dintre companiile aflate in portofoliul Fondului Proprietatea.

Potrivit declaratiilor anterioare ale conducerii ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), afacerile evaluatorilor membri ai asociatiei ar urma sa creasca in acest an la aproximativ 30 de milioane de euro, acestia reprezentand potrivit statisticilor ANEVAR aproximativ 60-70% din totalul pietei.

Tot la o valoare aproximativa de 30 de milioane de euro ar urma sa se situeze si piata evaluarilor imobiliare, tinand cont ca evaluarile imobiliare detin o cota de 70% in afacerile membrilor ANEVAR.

 

Cititi mai multe despre afacerile evaluatorilor din Romania si despre cum se efectueaza un raport de evaluare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/darian-incercam-sa-ne-concentram-pe-clientii-mari-2463372
2463372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.