Cum va arata prima casa pasiva, cu un consum energetic anual mai mic decat un bec

Postat la 06 iulie 2010 45 afişări

Prima casa pasiva, certificata de catre institutia Passivhaus Institute din Germania, va fi construita in incinta Universitatii Politehnice din Bucuresti, in parteneriat cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), urmand sa fie finalizata la sfarsitul anului.

Locuinta va avea o suprafata de 160 de metri patrati, pe sistem parter plus etajul 1, si va avea un consum de 15 kWh/mp/an, fata de consumul unei case construite dupa conceptul arhitectural obisnuit care are valori cuprinse intre 200 si 400 kWh/mp/an. Potrivit noilor cerinte generale de performanta energetica stabilite prin programul national de reabilitare termica a cladirilor, se incearca atingerea unui consum de 70 kWh/mp/an.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
casa pasiva,
consum,
energie
/actualitate/afaceri/cum-va-arata-prima-casa-pasiva-cu-un-consum-energetic-anual-mai-mic-decat-un-bec-6507816
6507816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.