Exista casa perfecta?

Postat la 03 februarie 2009 180 afişări

De afara, casele stilate vopsite in gri si portocaliu ale cartierului Kranichstein din orasul german Darmstadt nu au nimic neobisnuit. Dar aceste case fac parte dintr-o revolutie in design: fara podele reci, fara curent de aer rece, fara tremurat sub patura pana cand intra in functiune centrala.

 

Dar cum e o casa in care de fapt nici nu exista o centrala? In casa lui Berthold Kaufmann exista, ca sa fim sinceri, un radiator pentru cazuri de avarie, dar nici el nu este in functiune. Chiar in cele mai reci nopti din centrul Germaniei, noua casa a lui Kaufmann si celelalte asemanatoare din jurul ei isi extrag toata caldura si apa calda de care au nevoie doar din cantitatea de energie care e de obicei necesara pentru un uscator de par.

 

“Nici nu te mai gandesti la temperatura - casa se adapteaza singura”, spune Kaufmann, uitandu-se la fiica sa de doi ani, imbracata intr-un tricou, cum isi mananca sandvisul in spatiosul living, ale carui usi de sticla dau intr-un spatiu exterior de luat masa. Noua lui casa foloseste circa o zecime din energia necesara pentru incalzire pe care o consuma casa parintilor sai, ce are dimensiuni comparabile.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tendinte,
inovatii,
economie,
inventii
/special/exista-casa-perfecta-3857117
3857117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.