Cum sa faci un mld. $ in 10 luni. Reteta Buffett

Postat la 31 iulie 2009 19 afişări

Miliardarul american Warren Buffett a obtinut, prin vehiculul sau de investitii Berkshire Hathaway, un profit scriptic de un miliard de dolari in urma unei investitii de 250 milioane de dolari pe care a facut-o la compania auto chineza BYD, realizata in baza unui acord incheiat in septembrie 2008.

Berkshire Hathaway s-a angajat in luna septembrie a anului trecut sa cumpere 225 milioane de actiuni nou emise ale BYD platind in total aproximativ 250 milioane de dolari , potrivit Bloomberg.

Actiunile constructorului chinez de automobile au crescut de cinci ori din toamna anului trecut pana in prezent, ca urmare a interesului manifestat de Buffett pentru companie, dar si de pe urma cresterii cererii pentru automobile cu un consum cat mai redus de carburanti. Participatia preluata de Berkshire Hathaway in septembrie pentru 250 milioane de dolari valoreaza in prezent 1,25 miliarde de dolari, la cotatia de la finele saptamnii trecute pe bursa din Hong Kong.

Tot in luna septembrie din 2008, cu cateva zile inainte de semnarea acordului cu BYD, Warren Buffett a realizat, prin intermediul Berkshire Hathaway, o investitie de cinci miliarde de dolari la grupul financiar american Goldman Sachs, care a generat, de atunci, un profit scriptic (pe hartie) de circa doua miliarde de dolari.

Cititi aici mai multe despre istoria masinilor hibride

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
investitii,
berkshire,
chinez,
buffett,
american
/actualitate/afaceri/cum-sa-faci-un-mld-s-in-10-luni-reteta-buffett-4711885
4711885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.