Cum s-au revoltat 300 de proprietari Planorama impotriva dezvoltatorilor

Postat la 25 noiembrie 2009 10 afişări

Andreea Antonescu, avocati in costum, mame cu copii in brate si batrani cu parul alb. Vreo 300 de oameni in total s-au adunat marti, la ora 16.30, intr-una din luxoasele sali ale hotelului Intercontinental pentru a-i asculta pe dezvoltatorii proiectului Planorama, ansamblu rezidential in care finalizarea apartamentelor a fost intarziata mai bine de doi ani.

Dezvoltatorii imobiliari incercau sa ii convinga pe cumparatori sa semneze contractele aditionale pentru apartamentele din proiect, prin care renunta la penalitatile cu o valoare totala de cateva de milioane de euro acumulate in ultimii doi ani, de cand asteapta finalizarea locuintelor.

In fata cumparatorilor nu s-au mai aflat reprezentantii Euro Habitat, ci cei ai companiei BSR Europe, firma care a fost mandatata de catre dezvoltator si banca finantatoare Piraeus Bank sa duca la bun sfarsit proiectul.

Dar, neintelegerile au aparut inca dinainte ca reprezentantii BSR sa ia cuvantul, acestia dorind sa vorbeasca in engleza. "De-abia ne intelegem in romana", a fost remarca unei cumparatoare, ce le recomanda investitorilor sa renunte la engleza, in conditiile in care in sala erau si destule persoane in varsta, care nu intelegeau limba lui Shakespeare.

Dupa ce au mers pe varianta de prezentare in engleza, tradusa in romana, reprezentantii BSR au apucat sa prezinte noile termene de livrare a apartamentelor din proiect - mai 2010 pentru primul bloc si decembrie 2010 pentru cel de-al doilea bloc. Depasirea acestor termene i-ar pune pe cumparatori in aceeasi pozitie dinaintea semnarii contractelor aditionale, ceea ce inseamna ca renuntarea la penalitati de catre clienti ar fi suspendata.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-s-au-revoltat-300-de-proprietari-planorama-impotriva-dezvoltatorilor-5131454
5131454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.