Cum reusesc chinezii sa ne vanda tigari mai ieftine decat prevede legea

Postat la 16 martie 2010 18 afişări

Importatorii de tigari din China au obtinut aprobarea Ministerului Finantelor pentru vanzarea unor marci cu numai 5,8 lei pachetul, in conditiile in care doar acciza minima plus TVA totalizeaza 6,84 lei.

Incepand de duminica, 14 martie, pe piata romaneasca pot fi comercializate oficial trei sortimente de tigari la care pretul pe pachet, aprobat la data de 8 martie de Ministerul Finantelor, este de numai 5,8 lei.

Anuntul a fost facut public de China Tobacco International Europe Company SRL si se refera la marcile de tigari Dubliss Rosu, Dubliss Albastru si Dubliss Argintiu. Potrivit legislatiei in vigoare, acciza minima este de 91% din valoarea celei aplicate pentru categoria celor mai vandute tigari, de 74 de euro la mia de tigarete. Rezulta ca acciza perceputa de stat nu poate fi mai mica de 67,34 euro/1.000 de tigarete, adica 287,46 lei, luand in calcul cursul de schimb de la data de 1 octombrie 2009, de 4,268 lei/euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
tigari,
tutun,
MF,
accize,
import
/actualitate/afaceri/cum-reusesc-chinezii-sa-ne-vanda-tigari-mai-ieftine-decat-prevede-legea-5748551
5748551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.