Cum reduc repartitoarele costurile cu energia termica cu 40%

Postat la 25 martie 2010 27 afişări

Instalarea si utilizarea corecta a robinetilor termostatici impreuna cu evidentierea corecta a costurilor cu energia termica prin instalarea de repartioare pot reduce consumul cu 20% pana la 40% in functie de constructia imoblilului si gradul de izolare al acestuia. Cu toate acestea, peste jumatate din fondul locativ din Romania nu are instalate asemenea aparate.

Instalarea si utilizarea robinetilor termostatici impreuna cu repartitoarele de costuri de incalzire reduc consumul de energie termica cu peste 35% si implicit si costurile cu aceasta, potrivit datelor furnizate de reprezentantii Techem, calculul fiind realizat pe baza statisticilor elaborate de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si se aplica consumului de energie termica din Bucuresti.

"Prin instalarea si utilizarea robinetiilor termostatici, impreuna cu repartitoarele de cladura, consumul de energie termica necesara incalzirii unei locuinte se reduce cu pana la 37%, in timp ce media europeana ajunge pana la 25%. Diferenta dintre media nationala si cea europeana este data de faptul ca majoritatea locuintelor din vestul Europei sunt dotate inca din constructie cu robineti termostatici, dar fara repartitoare, si fara o evidenta clara a costurilor, locatarii n-au tendinta sa economiseasca", a explicat Petco Uzunov, directorul general al Techem in Romania.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
repartitoare,
costuri,
reduceri,
factura,
caldura
/actualitate/afaceri/cum-reduc-repartitoarele-costurile-cu-energia-termica-cu-40-5776971
5776971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.