Cristian Constantinescu, omul care a construit cu banii lui Tiriac cea mai mare firma de asigurari, se retrage

Postat la 30 aprilie 2010 71 afişări

"Dom'le, mi se pare fair. Eu nu as fi avut de unde sa iau in '94 trei milioane de dolari ca sa-mi fac propria companie." Asa raspunde Cristian Constantinescu, cel mai puternic manager din asigurari, intrebarii daca i se pare corect ca, dupa aproape doua decenii de munca, sa plece lasandu-le actionarilor un "cadou" care valoreaza 700 mil. euro. De la 1 mai Constantinescu, care a creat de la zero cea mai mare companie de asigurari, Allianz-Tiriac, va parasi pozitia de CEO, urmand sa fie inlocuit de indianul Rangam Bir, actualul regional chief business officer la Allianz New Europe.

Ne aflam la etajul cinci al unei cladiri de birouri din apropierea Pietei Romana. Cristian Constantinescu (60 de ani) isi aprinde o tigara, asezat intr-un fotoliu din biroul sau cat un apartament cu doua camere. Sunt ultimele zile pe care le petrece aici, de la 1 mai compania pe care a creat-o de la zero, Allianz-Tiriac, cea mai mare firma de asigurari, urmand sa aiba un nou CEO. Trage din tigara si isi incepe povestea: cum s-a intalnit cu Tiriac, de ce nu si-a facut propria companie si cum a reusit sa construiasca de la zero un gigant a carui valoare va trece de 1 mld.euro in cativa ani.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cristian-constantinescu-omul-care-a-construit-cu-banii-lui-tiriac-cea-mai-mare-firma-de-asigurari-se-retrage-6076282
6076282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.