Crestere de 37% pentru Ropharma in T1

Postat la 25 mai 2008 51 afişări

Ropharma S.A. Brasov, companie distribuitoare de produse farmaceutice atat prin farmaciile proprii cat si din depozit, a anuntat pentru primul trimestru al anului in curs o cifra de afaceri de peste 20 milioane de lei, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului 2007. Evolutia este de aproape patru ori peste nivelul evolutiei pietei farmaceutice in ansamblu, care a inregistrat un ritm de crestere de 10% in 2008.

Profitul net insa a scazut de la 180.180 lei la 134.623 lei, scaderea profitabilitatii datorandu-se reducerii discounturilor aferente achizitionarii medicamentelor. “Aceasta scadere a discounturilor se datoreaza faptului ca importatorii si distribuitorii de medicamente platesc medicamentele la un curs mediu de 3,7 fata de 3,3 cursul la care au fost fixate preturile la medicamente in luna aprilie 2007”, declara Alin Radasanu, administrator pe probleme economice Ropharma SA.

Societatea Ropharma SA Brasov pregateste in acest an fuziunea prin absorbtie cu societatile Farmaceutica Aesculap, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov, SC Ropharma SA avand calitatea de societate absorbanta. Societatea este tranzactionata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti incheind sedinta bursiera de joi la pretul de 0,66 lei.

Cele patru societati sunt controlate de omul de afaceri Mihai Miron, care este fondatorul Europharm (acum parte a grupului GlaxoSmithKline).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
medicamente,
Ropharma
/actualitate/afaceri/crestere-de-37-pentru-ropharma-in-t1-2661188
2661188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.