Covalact, autorizat sa inghita Primulact si Lactate Harghita

Postat la 04 august 2008 275 afişări

Consiliul Concurentei a autorizat astazi preluarea societatilor Primulact si Lactate Harghita de catre Covalact Sfantu Gheorghe.

Consiliul Concurentei a autorizat astazi operatiunea de concentrare economica realizata de catre SC Covalact SA prin preluarea controlului unic asupra SC Primulact SA, care la randul sau preia controlul unic asupra SC Lactate Harghita SA, arata un comunicat al CC.

Covalact Sfantu Gheorghe este unul din principalii producatori de produse lactate din Romania, cu o cifra de afaceri de 21 de milioane de euro anul trecut.

In urma cu un an, fondul de investitii american SigmaBleyzer a achizitionat 70% din actiunile companiei detinute de Ioan Balan, actualul director general al Covalact. In aprilie anul acesta, fondul de investitii a achizitionat Primulact Miercurea Ciuc si pachetul majoritar al companiei Lactate Harghita.

Principalele companii de pe piata lactatelor din Romania sunt Friesland Foods, Danone, Albalact, Lactalis si Hochland.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Covalact
/actualitate/afaceri/covalact-autorizat-sa-inghita-primulact-si-lactate-harghita-2848675
2848675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.