Cotroceni Park, buget de peste 200 mil. euro

Postat la 05 noiembrie 2007 1 afişăre

Bugetul total al centrului comercial Cotroceni Park depaseste 200 de milioane de euro, dar este mai mic de un sfert de miliard, a declarat Reuven Havar, director general al companiei care dezvolta mall-ul din Drumul Taberei.

Bugetul total al centrului comercial Cotroceni Park depaseste 200 de milioane de euro, dar este mai mic de un sfert de miliard, a declarat Reuven Havar, director general al companiei care dezvolta mall-ul din Drumul Taberei.

Valoarea contractului de constructie semnat cu antreprenorul proiectului, firma Danya Cebus din Israel, este de 158 de milioane de euro, a precizat Havar. Aceasta valoare nu include costurile terenului, cheltuielile de proiectare, de marketing, de finantare etc, si nici valoarea lucrarilor de constructie deja efectuate (demolarea constructiilor existente, excavari, fundatii, a adaugat directorul Controceni Park SA. Ca urmare, "probabil ca bugetul total depaseste 200 de milioane de euro", a declarat Reuven Havar.

Compania este controlata de grupul Africa Israel, prin divizia AFI Europe, care a preluat recent partea fondului de investitii american New Century Holdings (NCH). AFI Europe va plati 78 de milioane de euro pentru jumatate din actiunile Cotroceni Park, detinute de NCH, decizie ce arata, in opinia lui Havar, "increderea pe care o avem in acest proiect". Cotroceni Park a pornit ca un parteneriat intre grupul Africa Israel si NCH, fond de investitii ce detinea fabrica UMEB, pe terenul careia se va construi mall-ul.

Complexul comercial va avea o suprafata inchiriabila de peste 75.000 de metri patrati, din care a fost deja inchiriata circa 80%. Mall-ul va cuprinde un hypermarket Real, un cinematograf cu 20 de sali operat de Cinema City (care aduce pe piata romaneasca primul IMAX – cinematograf 3D), precum si spatii operate de Domo, Intersport, Humanic etc.

Cotroceni Park va fi deschis inainte de Craciunul lui 2009, a mai anuntat azi Reuven Havar.

Proiectul mai cuprinde si patru cladiri de birouri si un hotel, dar proiectarea acestora nu a fost inca finalizata. Cele cinci cladiri ar putea avea un buget total de circa 100 de milioane de euro, a mai spus directorul Cotroceni Park.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
cotroceni park
/actualitate/afaceri/cotroceni-park-buget-de-peste-200-mil-euro-1025965
1025965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.