Consilier Ambasada Rusiei: Daca Romania ar fi vandut Distrigaz catre Gazprom ar fi avut un pret mai bun la gaze

Postat la 17 mai 2011 36 afişări

Romania ar putea avea relatii comerciale directe cu grupul rus Gazprom, daca ar oferi ceva la schimb, pentru a putea importa direct gaze din Federatia Rusa la un pret mai mic, a declarat, marti, Igor Sidorov, consilier economic al Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

"Romania n-ar obtine neaparat un pret mai bun la gaze, daca s-ar elimina intermediarii, dar daca ar oferi ceva grupului Gazprom, daca ar face un pas inainte catre Gazprom, ar putea", a afirmat Sidorov, prezent la reuniunea ministrilor Economiei din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre, care se desfãsoara la Bucuresti. El a adaugat ca daca Romania ar fi vandut Distrigaz Sud catre Gazprom, care a vrut sa o cumpere, statul ar fi avut un pret mai bun la gaze in prezent. Distrigaz Sud a fost preluata in 2005 de grupul francez Gaz de France. Sidorov a adaugat ca, atunci cand Romania importa gaze direct din Rusia, era rau-platnica, dar dupa ce in relatia dintre Romania si Rusia au aparut intermediarii agreati de Gazprom, autoritatile romane si-au onorat obligatiile de plata.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
rusia,
gaze,
distrigaz,
gazprom,
pret
/actualitate/afaceri/consilier-ambasada-rusiei-daca-romania-ar-fi-vandut-distrigaz-catre-gazprom-ar-fi-avut-un-pret-mai-bun-la-gaze-8270838
8270838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.