Fonduri europene nerambursabile de până la 10 mil. euro pentru fabrici de pâine, ciocolată sau bere : de pe 15 decembrie companiile pot depune proiecte pe o schemă AFIR
În perioada 15 decembrie 2025 – 16 februarie 2026 companiile din industria alimentară pot depune proiecte pentru a accesa finanţări pe schema DR-23 – Procesare produse agricole, parte din Planul Strategic PAC 2023–2027, derulată prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). S
prijinul nerambursabil este de până la 10 milioane de euro pentru sectorul panificaţiei şi de până la 3 milioane de euro pentru celelalte investiţii adică în fabricarea de condimente, de ciocolată, mâncăruri preparate sau de bere. Sprijinul nerambursabil va fi de maximum 65% din totalul cheltuielilor eligible.
Beneficiari eligibili sunt microîntreprinderi, IMM-uri, întreprinderi mari, cooperative, grupuri/organizaţii de producători, PFA/II/IF active în procesarea produselor agricole.
Valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat în cadrul schemei este echivalentul în lei a 164.929.100 euro contribuţie publică, conform datelor din Monitorul Oficial.

Ce domenii sunt eligibile:
- Fabricarea produselor lactate
- Fabricarea îngheţatei
- Fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din amidon
- Fabricarea amidonului si a produselor din amidon
- Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase
- Fabricarea altor produse alimentare (inclusiv din cacao şi a condimentelor)
- Fabricarea băuturilor (inclusiv bere)
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe alephnews.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro













