Comisiile au avizat eliminarea impozitului minim si TVA de 5% la constructia de locuinte

Postat la 10 ianuarie 2010 12 afişări

Comisiile parlamentare de buget-finante au adoptat, in aceasta dimineata, o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat, printre care eliminarea impozitului minim, aplicarea unei cote reduse, de 5%, a TVA la constructia de locuinte si un impozit pe veniturile microintreprinderilor de 3%.

Propunerile au apartinut PNL, care a cerut si reducerea penalitatii de intarziere la neplata obligaţiilor fiscale, de la 0,1% pe zi la 0,03% pe zi. Aceasta cerere a fost insa respinsa de parlamentarii din comisii, care au adoptat totussi o propunere similara venita din partea unui deputat PSD, privind aplicarea unor penalitati de intarziere de 0,05% pe zi.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vlădescu, a amintit, la dezbaterile din comisii, ca guvernul a propus deja eliminarea impozitului minim. El a apreciat ca unele amendamente nu ar fi trebuit aprobate, iar altele, respinse, ar fi sprijit mediul de afaceri, daca ar fi fost avizate.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/comisiile-au-avizat-eliminarea-impozitului-minim-si-tva-de-5-la-constructia-de-locuinte-5302933
5302933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.