Coldwell Banker vrea sa vanda apartamentele preluate de banci: „Vor fi mii”

Postat la 28 iunie 2010 61 afişări

Coldwell Banker Affiliates of Romania, cea mai mare companie de consultanta imobiliara prezenta pe segmentul rezidential, a infiintat o noua divizie care se va ocupa de administrarea si vanzarea proiectelor imobiliare neperformante, preluate de catre bancile finantatoare.

Divizia se numeste REO Experts(n.red. prescurtare de la real estate owned) si va oferi servicii de marketing, administrare si vanzare a proiectelor imobiliare preluate de catre banci, indiferent de specificul acestora.

Apartamentele urmeaza a fi insa majoritare din punct de vedere numeric, dupa cum declara Valentin Ilie (foto), CEO al companiei. "Puteam semna si ieri pentru intermedierea unor vanzari dar vreau sa ajung la un portofoliu de cateva mii, clientul sa aiba de unde sa isi aleaga. Acum sunt pe piata cateva sute de apartamente de la banci dar vor fi mii", considera Valentin Ilie.

Managerul spune ca o proprietate imobiliara ajunge in portofoliul bancii finantatoare dupa ce procesul de executare silita esueaza, considerand ca atat executorii judecatoresti cat si institutiile financiare nu au logistica si cunostiintele necesare pentru gasirea unor cumparatori pentru proprietatile executate.

Pana in acest moment, un singur proiect imobiliar de mari dimensiuni, Tiago Mall Oradea, si-a gasit un cumparator in urma procesului de executare silita in timp ce in segmentul rezidential s-au produs o serie intreaga de intrari in insolventa a companiilor de dezvoltare a unor proiecte, precum Blue Tower sau Sigma Residences & Gardens, si un faliment - dezvoltatorul Cortina Residence.

"Purtam in acest moment discutii cu mai multe banci si estimam un volum de cateva mii de proprietati pe an. Probabil multi cred ca procesul de vanzare va fi usor dar fara expunere si masa critica a portofoliului, procesul de vanzare va fi incetinit daca nu chiar inghetat chiar din start", a mai declarat Valentin Ilie.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este reprezentantul local al Coldwell Banker din Statele Unite ale Americii. In Romania, compania a inregistrat anul trecut afaceri de 3,6 milioane de euro, potrivit declaratiilor conducerii companiei. In prezent, Coldwell Banker are 11 agentii imobiliare, dintre care opt in Bucuresti si trei in provincie - in Brasov, Campulung si Piatra Neamt.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/coldwell-banker-vrea-sa-vanda-apartamentele-preluate-de-banci-vor-fi-mii-6456485
6456485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.