Cine este românul care, după ce a realizat că nu poate deveni pilot militar, a părăsit armata şi a creat de la zero o super afacere ce este lider în domeniu, şi chiar deschide şi magazine în alte ţări

Postat la 16 ianuarie 2024 1163 afişări

Cine este românul care, după ce a realizat că nu poate deveni pilot militar, a părăsit armata şi a creat de la zero o super afacere ce este lider în domeniu, şi chiar deschide şi magazine în alte ţări

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 33. Florin Enache, fondator, Teilor

Pentru că a realizat că nu poate să devină pilot militar, Florin Enache a părăsit armata şi a intrat în afaceri, deschizând un magazin de bijuterii.

Nu înţelegea neapărat această piaţă, ci a simţit la vremea respectivă o nevoie şi un vid enorm al domeniului. La început nu s-a gândit niciodată că TEILOR va ajunge cel mai mare lanţ de bijuterii din România şi că se va extinde şi la nivel internaţional.

Cel mai bun sfat pe care l-a primit în business a fost acela de a separa acţionarul de managementul executiv, ceea ce şi face în acest moment (directorul general al TEILOR este Willy Dicu). Lanţul de magazine de bijuterii de lux  a deschis în 2023 cel de-al şaptelea magazin din Polonia, cea mai puternică economie din Europa Centrală şi de Est, în oraşul Katowice din sudul ţării.

Pentru retailerul originar din Piteşti, acesta el cel de-al patrulea oraş din Polonia pe care şi-l adaugă pe hartă, după Varşovia, Poznań şi Wrocław. Pe lângă Polonia şi România, compania mai e prezentă pe alte trei pieţe din regiune, respectiv Bulgaria, Ungaria şi Cehia. În total, sunt 66 de magazine, iar unităţilor offline li se adaugă şi cinci platforme online, câte una pe fiecare piaţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.