Cine este omul care conduce unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România

Postat la 24 februarie 2023 396 afişări

Cine este omul care conduce unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 065. Dragoş Damian, CEO, Terapia Ranbaxy

#treideceniidefarma #unliderghidatdeinovatie #dinclujintoatalumea

Lansarea de produse medicamentoase noi, expansiunea cu exporturi pe noi pieţe şi continuarea investiţiilor industriale în modernizare şi extindere se numără printre priorităţile lui Dragoş Damian, CEO al unuia dintre cei mai mari producători de medicamente generice din România.

El a acumulat o experienţă de trei decenii în industria farmaceutică: a început să lucreze în 1993, în cadrul companiei Roche, după absolvirea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, iar apoi a promovat rapid până la poziţia de medical manager. Între 1999 şi 2004 a avansat în postura de country manager conducând reprezentanţa Menarini/Berlin-Chemie, apoi a fost cooptat de Terapia, unde a ocupat pe rând poziţia de director comercial, respectiv CEO, odată cu preluarea companiei Terapia de către grupul Ranbaxy. Pe lângă producerea medicamentelor generice, compania pe care o conduce cuprinde şi unităţi de cercetare şi dezvoltare, laboratoare de calitate, de farmacovigilenţă, de studii clinice şi de bioechivalenţă.

Profilul lui Dragoş Damian a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, EDIŢIA 2022. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.