Cine este omul care conduce lanţul de magazine Lidl, liderul comerţului alimentar din România

Postat la 13 ianuarie 2024 1348 afişări

Cine este omul care conduce lanţul de magazine Lidl, liderul comerţului alimentar din România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 26. Marco Giudici, CEO, Lidl România 

Marco Giudici, care deţine rolul de CEO al Lidl Discount România din 2020, s-a dovedit a fi un arhitect al succesului într-un mediu de retail competitiv. Sub conducerea sa, compania a atins realizări notabile, înregistrând un profit net de aproximativ 214 milioane de euro în 2022, la o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

În ciuda provocărilor specifice pieţei, Lidl România, sub îndrumarea sa, se situează aproape de nivelul de profit al operatorului din Polonia, potrivit ZF. El s-a alăturat grupului Lidl în anul 2013, în Italia, dar a fost şi director naţional de achiziţii şi marketing şi membru al Consiliului de Conducere al Lidl România. Timp de un an, între 2019 şi 2020, a fost director comercial al A&D Pharma.

Ulterior, şi-a continuat activitatea în cadrul sediului central al grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoţionale şi category management la nivel de grup. De altfel, şi pregătirea sa teoretică ţine de domeniul marketingului: a studiat marketingul şi economia la Università degli Studi di Parma, potrivit informaţiilor disponibile pe LinkedIn.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.