Cine este femeia care conduce o afacere de peste 10 miliarde de euro în România

Postat la 10 ianuarie 2024 1006 afişări

Cine este femeia care conduce o afacere de peste 10 miliarde de euro în România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 19. Christina Verchere, CEO, OMV-Petrom: Liderul trebuie să ofere oamenilor ocazia de a acţiona şi să ofere direcţie

Cu o carieră de peste 20 de ani într-una dintre cele mai mari companii din industria de petrol şi gaze, Christina Verchere a străbătut un parcurs profesional impresionant, ocupând poziţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia. Între 2014 şi 2018, a exercitat funcţia de preşedinte regional al British Petroleum pentru Asia-Pacific, având sediul în Jakarta, Indonezia.

Odată cu rolul de la OMV-Petrom, dobândit în 2018, Christina Verchere a adus viziunea sa şi această expertiză în România, privind ţara ca pe o sursă de oportunităţi şi dezvoltare. Cu convingerea că resursele umane reprezintă fundamentul oricărei afaceri, consideră că liderul trebuie să ofere oamenilor ocazia de a acţiona şi să ofere direcţie. Această filosofie se reflectă în abordarea sa asupra sectorului energetic, unde vede potenţial de creştere şi de contribuţie semnificativă din partea companiei pe care o reprezintă.

Anul acesta, ea a anunţat că OMV Petrom şi Romgaz vor extrage 100 de miliarde de metri cubi de gaz din Marea Neagră în următorii ani, stabilind astfel România ca fiind cel mai important producător de gaze din Uniunea Europeană. Pentru a susţine această ambiţioasă producţie de gaz, Verchere şi partenerii de la Romgaz se angajează să investească 4 miliarde de euro în aducerea gazului la ţărm.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.