Chiria medie in Liberty Center: 29-30 euro/mp

Postat la 08 iulie 2008 50 afişări

Centrul comercial Liberty Center din Bucuresti se afla intr-o faza avansata de constructie, fiind inchiriat pana in acest moment in proportie de 90%, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului, Mivan

Chiria medie pentru contractele incheiate se situeaza la un nivel de 29-30 de euro pe metru patrat, potrivit reprezentantilor Colliers International, agentul de inchiriere al proiectului comercial. Chiria medie pentru centrele comerciale din Bucuresti s-a situat anul trecut la un nivel de 24 – 27 euro/mp, in scadere cu 4% comparativ cu 2006.

 

Diferentele au fost explicate prin faptul ca Liberty Center este un centru comercial de dimensiuni medii, neavand foarte multe ancore care inchiriaza suprafete mari la un nivel de chirie redus, care scade nivelul mediu al chiriei in respectivul centru comercial.

 

Reprezentantii Mivan Group estimeaza o medie zilnica de 30.000 de vizitatori pe zi (aproape 11 milioane de vizitatori anual). "Ne bucuram ca am putut respecta termenele (n.red. de predare) stabilite la inceputul proiectului, putand astfel sa oferim colaboratorilor nostri suficient timp de pregatire in vederea deschiderii", a declarat John Houghton, property director Mivan Development.

 

Liberty Center va fi inaugurat la finalul lunii octombrie – inceputul lunii noiembrie din acest an, urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati. Mall-ul va dispune de o parcare cu 700 de locuri si va include un cinematograf digital (cu sala de proiectie 3D).

 

Liberty Center va fi unul din cele doua mall-uri pe care Mivan le va finaliza in acest an, al doilea, Tiago Mall Oradea, fiind dezvoltat in parteneriat cu Moritz Group. Potrivit planurilor actuale, anul viitor urmeaza a fi inaugurate trei mall-uri Tiago in Targu Mures, Ploiesti si Bacau, reprezentantii Mivan reafirmandu-si intentiile de a dezvolta 10 mall-uri Tiago pe teritoriul Romaniei. "Nu am decis inca ce vom face cu proiectul de la Arad, ne-am concentrat asupra acestui proiect (n.red. Liberty Center) si asupra celui din Oradea. Vom face toate cele zece centre comerciale, nu va pot spune insa orasele", a precizat presedintele si fondatorul companiei Mivan, Ivan McCabrey.

 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/chiria-medie-in-liberty-center-29-30-euro-mp-2764858
2764858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.