China inchide mai multe fabrici de baterii din cauza intoxicarii cu plumb a numeroase persoane

Postat la 31 mai 2011 19 afişări

Numeroase fabrici de baterii din China au fost inchise din cauza temerilor privind intoxicarea mai multor persoane cu metale folosite in aceasta industrie, relateaza BBC News Online.

Peste 100 de persoane, inclusiv copii, s-au intoxicat cu plumb si cadmiu , folosite in industria de fabricare a bateriilor in China, ceea ce a determinat inchiderea mai multor astfel de fabrici si arestarea a 74 de persoane. Guvernul din provincia estica Zhejiang a anuntat ca a taiat apa si curentul electric in cazul a 652 de fabrici care folosesc plumb. Bateriile reincarcabile sunt folosite la scutere, masini si unele telefoane mobile. Arestarile efectuate si inchiderea fabricilor fac parte din eforturile guvernelor regionale din China de a scadea impactul asupra mediului si de a ameliora conditiile de munca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
plumb,
intoxicare,
fabrici
/actualitate/afaceri/china-inchide-mai-multe-fabrici-de-baterii-din-cauza-intoxicarii-cu-plumb-a-numeroase-persoane-8297564
8297564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.