CEO Metro Cash&Carry: Romania nu trece printr-o criza a consumului, e doar o revenire la normal

Postat la 16 septembrie 2010 45 afişări

Directorul executiv al Metro Cash&Carry Romania, Dusan Wilms, considera ca in Romania consumul nu trece printr-o criza, ci a revenit la normalitate, dupa ce in anii anteriori, pe fondul creditelor mari acordate de banci, s-a creat un consum artificial, informeaza Mediafax.

"Nu cred ca avem o criza, cred ca am revenit la o situatie normala, pentru ca anterior a fost o perioada de cresteri mari, cand bancile au aruncat multi bani in piata. Atunci s-a creat un consum artificial, iar acum am revenit", a declarat, joi, directorul executiv al Metro Cash&Carry Romania, in cadrul evenimentului Meet the CEO, organizat de revista Business Magazin.

Astfel, potrivit oficialului Metro, in piata se observa o tendinta a consumatorilor de orientare catre produsele mai ieftine, trecand de la brandurile mari la produsele marca proprie ale retailerilor. El a adaugat ca un sector cu scaderi importante ale consumului este cel al produselor nealimentare.

"Nu cred ca romanii economisesc la mancare sau la bautura. Reduceri ale cheltuielilor au fost facute de exemplu la electronice, televizoare, laptopuri, la mobila, in general la toate produsele neconsumabile. Mai mult, se simte o orientare catre produsele sanatoase", a precizat Wilms.

"Nivelul de pretentii se schimba dramatic. Cine va fi inovativ va rezista pe piata. Trebuie sa inventam si sa ne adaptam", a afirmat Wilms, care a precizat ca unul dintre conceptele noi create de Metro este dezvoltarea de magazine Metro Punct, prin care vizeaza o apropiere de clienti.

Potrivit Mediafax, vanzarile grupului german Metro in Europa de Est au crescut in primul semestru cu 5,5%, la 7,75 miliarde euro, datorita efectelor pozitive ale variatiilor valutare, iar trimestrul al doilea a fost afectat de conditiile dificile de piata.

Cititi mai multe despre viziunea de business a lui Dusan Wilms, CEO al Metro Cash&Carry Romania pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
Dusan Wilms,
consum,
criza,
revenire
/actualitate/afaceri/ceo-metro-cash-carry-romania-nu-trece-printr-o-criza-a-consumului-e-doar-o-revenire-la-normal-7265574
7265574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.