Cegedim Romania achizitioneaza divizia Pharmec a companiei Pluriva

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 februarie 2011 304 afişări

Cegedim Romania a initiat achizitia companiei Pharmec Healthcare Software, fosta divizie a companiei Pluriva, spre a-si consolida pozitia in sectorul serviciilor specializate pentru ingrijirea sanatatii din Romania. Finalizarea achizitiei este planificata pentru jumatatea lunii aprilie.

Pharmec a trecut incepand din ianuarie sub umbrela Cegedim Romania, companie care are in componenta sa trei divizii: Cegedim Customer Information (CCI), Cegedim Relationship Management (CRM) si Cegedim Strategic Data (CSD). Tranzactia a fost mentionata in comunicatul de presa al grupului Cegedim publicat pe 4 februarie.

Pozitia pe care Cegedim o detine pe piata romaneasca va fi completata de Pharmec Healthcare Software, prin oferirea unei platforme de dezvoltare pe piata de software medical si farmaceutic. "Aceasta achizitie ofera posibilitatea unei sinergii rapide cu activitatile noastre, dar si un bun punct de plecare pentru ridicarea nivelului solutiilor pentru profesionistii din sanatate - medici si farmacisti - la standarde vest-europene. Pharmec a reprezentat cea mai buna optiune pentru Cegedim, din punctul de vedere al experientei pe piata si al competentei angajatilor", a declarat Petru Craciun, director general al Cegedim Romania.

"In contextul maturizarii pietei farmaceutice din Romania, am cautat un partener strategic, care sa aiba atat o buna cunoastere a situatiei specifice din tara noastra si sa aduca know-how de aplicare a unor solutii testate in pietele occidentale. Pluriva isi va concentra de acum actiunile in directia dezvoltarii de software de business si oferirea de servicii IT integrate, astfel incat sa-si consolideze pozitia in piata regionala", afirma Georgian Rosu, directorul general al Pluriva.

Pharmec Healthcare Software va continua sa opereze ca o companie separata, managementul companiei urmand a fi preluat de Cegedim Romania in urmatoarele trei luni.

Divizia Pharmec a companiei Pluriva a furnizat in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin sondaje referitoare la sectorul farmaceutic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitii,
Pluriva,
Pharmec,
Cegedim,
farmaceutice
/actualitate/afaceri/cegedim-romania-achizitioneaza-divizia-pharmec-a-companiei-pluriva-7959522
7959522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.