Cea mai veche ciocolata romaneasca isi schimba proprietarul

Postat la 07 iulie 2010 273 afişări

Kraft Foods a anuntat astazi ca a semnat un acord pentru vanzarea afacerii cu ciocolata, prajituri si alte produse zaharoase a Cadbury – Kandia-Excelent catre Oryxa Capital, un fond international de investitii, pentru o suma ce nu a fost dezvaluita.

Vanzarea include marcile Kandia-Excelent (Rom, Magura, Kandia, Laura, Sugus, Silvana si altele) si unitatea de productie din Bucuresti. Aproximativ 530 angajati ai Cadbury Romania lucreaza pentru Kandia-Excelent. Kraft Foods va pastra marcile internationale ce apartin Cadbury, inclusiv bomboanele Halls.

Aceasta vanzare survine in urma deciziei Comisiei Europene de aprobare a achizitiei Cadbury plc ce a fost conditionata de renuntarea la afacerea cu ciocolata, prajituri a Cadbury Kandia-Excelent si Cadbury's E. Wedel in Polonia, ce a fost deja anuntata pe 28 iunie. Ambele vanzari sunt supuse aprobarii Comisiei Europene.

Cu un venit anual de aproximativ 48 miliarde de dolari, Kraft Foods are la nivel global activitati in categoria de snaks-uri, dulciuri si gustari. Compania, a doua ca marime din industria alimentara, din lume, este prezenta in peste 160 de tari. Kraft Foods are pe piata din Romania marci precum Poiana, Milka si Toblerone in categoria de ciocolata, cafeaua Jacobs, Nova Brazilia si biscuitii LU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Kraft Foods,
Cadbury
/actualitate/afaceri/cea-mai-veche-ciocolata-romaneasca-isi-schimba-proprietarul-6515280
6515280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.