Cea mai mare retea de supermarketuri din capitala ataca provincia

Postat la 21 august 2009 17 afişări

Lantul de supermarketuri Mega Image, parte a grupului Delhaize, continua extinderea retelei la 45 de unitati, in urma inaugurarii unui magazin in Constanta, potrivit reprezentantilor companiei.

Retailerul belgian Delhaize are 41 de unitati in Bucuresti si este cea mai mare retea din Capitala.

Mega Image continua strategia de extindere si in 2009, dupa ce in 2008 a inaugurat 4 noi magazine si a preluat retailerul La Fourmi, care detinea 14 magazine. Grupul Delhaize a majorat capitalul social al Mega Image cu 17 milioane euro la inceputul lui 2009 pentru a sustine planurile de expansiune la nivel national. Mega Image a achizitionat anul acesta 4 supermarketuri de la Produs pentru 5 milioane euro si a mutat un magazin la o alta adresa in Constanta.

Desi vanzarile din al doilea trimestru au inregistrat o crestere de 30% datorita expansiunii retelei, Delhaize a raportat o pierdere a afacerilor din Romania si Indonezia de 1 milion de euro, atribuita Romaniei.

Vanzarile Mega Image s-au ridicat la 130 milioane euro in 2008, dintre care 20 de milioane euro au fost vanzarile celor 14 magazine La Fourmi preluate anul trecut.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
mega image,
delhaize,
supermarket
/actualitate/afaceri/cea-mai-mare-retea-de-supermarketuri-din-capitala-ataca-provincia-4790863
4790863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.