Cea mai mare comandă primită de Boeing vreodată: avioane în valoare de 26 de miliarde de dolari

Postat la 14 noiembrie 2011 9 afişări

Boeing a semnat un acord pentru a livra până la 70 de aeronave, în valoare de 26 miliarde de dolari, operatorului aerian Emirates, aceasta fiind cea mai mare comandă din istoria de aproape un secol a grupului american, transmite Bloomberg.

Acordul, semnat la Salonul Aerian din Dubai, include o comandă fermă pentru 50 de avioane 777, evaluate la 18 miliarde de dolari, cu opţiunea achiziţiei a încă 20, a declarat preşedintele Emirates, şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Livrarea aeronavelor va începe în 2015."Avem un plan ambiţios de a continua creşterea reţelei internaţionale", a declarat Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Emirates este deja compania cu cel mai mare număr de aeronave Boeing 777 în flotă, operând 94 de astfel de avioane şi având comenzi pentru încă 41. Compania arabă este şi cel mai mare cumpărător de avioane Airbus SAS A380, cu 90 de comenzi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comanda,
aviatie,
boeing,
emirates
/actualitate/afaceri/cea-mai-mare-comanda-primita-de-boeing-vreodata-avioane-in-valoare-de-26-de-miliarde-de-dolari-8970142
8970142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.