Ce se intampla cu apartamentele noi?

Postat la 11 august 2008 20 afişări

Reprezentantii companiei Adama, unul din cei mai mari dezvoltatori rezidentiali prezenti pe plan local, considera ca incetinirea pietei rezidentiale este doar de natura psihologica si ca preturile vor continua sa creasca, in principal din cauza cresterii costurilor de constructie

“Se estimeaza ca economia romaneasca va inregistra o evolutie de minim 6% in 2008, continuand tendinta de crestere a pietei din ultimii ani. Aceasta dinamica economica are un impact direct asupra standardului de viata al romanilor, reflectandu-se si intr-o crestere a cererii de locuinte noi. In acest context, estimam ca incetinirea recenta a pietei rezidentiale este in mare masura de natura psihologica si se va incheia curand, cererea revenind la nivelul normal. Concomitent, preturile locuintelor noi vor urca datorita cresterii costurilor de constructie”, considera directorul de marketing si de vanzari al dezvoltatorului, Uri Lancry.

 

Compania a anuntat vanzarea in luna precedenta a noua apartamente din cadrul proiectului Evocasa Selecta, situat in apropiere de Foisorul de Foc din Bucuresti. Proiectul va include 79 de apartamente, pana in acest moment fiind vandute 29 de unitati din cele 64 scoase la vanzare.

 

Adama este prezent prin proiecte rezidentiale si comerciale in Romania, Ucraina, Moldova, Turcia si Croatia. Printre principalii actionari ai companiei se numara fondul american de investitii Tiger Global, fondul austriac de investitii Immoeast, Lehman Brothers si Morgan Stanley.

 

Potrivit informatiilor furnizate de catre dezvoltator, compania deruleza in prezent 27 de proiecte in domeniul rezidential, comercial si de birouri doar in Romania, din totalul de 45 in curs de implementare pe cele cinci piete pe care compania este prezenta. Proiectele Adama de pe plan local cumuleaza o investitie de aproximativ 1,7 miliarde de euro, incluzand aproximativ 17.000 de locuinte noi si 85.000 de metri patrati de spatii comerciale si de birouri, aflate in diferite stadii de planificare si executie.

 

Click aici pentru a citi mai multe despre istoria dezvoltatorului Adama, infiintat pe plan local in urma cu patru ani.

Si reprezentantii Colliers sustin ipoteza scumpirii apartamentelor noi, avansand un procent de 10% pentru primele sase luni ale acestui an. "Aparent, piata apartamentelor noi nu a inregistrat nicio scadere de la inceputul acestui an. Totusi, pentru a revigora vanzarile scazute din timpul verii, dezvoltatorii au lansat oferte promotionale, fie oferind reduceri de pret, fie incluzand locurile de parcare in pretul apartamentului", noteaza consultantii Colliers.

In acelasi timp, reprezentantii CBRE Eurisko sustin ca daca vanzarile de apartamente noi vor merge in acelasi ritm de pana acum, multi dezvoltatori se pot retrage de pe piata. "Astazi ne confruntam cu un ritm foarte scazut al vanzarilor. Daca acest ritm va continua, foarte multi dezvoltatori se vor retrage de pe piata", a declarat Ionut Bordei, directorul departamentului rezidential din cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/ce-se-intampla-cu-apartamentele-noi-2913245
2913245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.