CBRE Eurisko: Piata locala de investitii nu este afectata precum cea din SUA

Postat la 01 septembrie 2008 63 afişări

Consultantii companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko considera ca piata locala de investitii imobiliare nu a fost foarte mult afectata de criza imobiliara din SUA, un argument in acest sens fiind si ultima tranzactie de calibru de pe plan local, cea prin care DEGI a achizitionat Iris Shopping Center din Bucuresti

"Aceasta tranzactie confirma previziunile consultantilor CBRE Eurisko. Noi apreciem ca piata locala de investitii este mai putin afectata de criza imobiliara prin care trec Statele Unite ale Americii si nu numai. Tara noastra este perceputa in continuare ca piata atractiva", considera Alexandra Dimofte, Head of Capital Markets, CBRE Eurisko.

 

Totusi, spune consultantul companiei imobiliare, fondurile de investitii au devenit mai precaute. Potrivit datelor CBRE Eurisko, valoarea tranzactiilor imobiliare din primul semestru s-a ridicat la 903 milioane de euro, cu peste 10% mai putin decat in perioada similara din 2007.

 

Alexandra Dimofte si Florin Tirla (Account Manager, Capital Markets CBRE Eurisko) au facut parte din echipa de consultanti formata din CBREEurisko (imobiliar), EC Harris (tehnic), KPMG (financiar) si Tuca Zbarcea & Asociatii (legal) care au asistat compania de investitii DEGI in achizitionarea Iris Shopping Center, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 140 de milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cbre-eurisko-piata-locala-de-investitii-nu-este-afectata-precum-cea-din-sua-3112014
3112014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.