Cat costa sa pariezi pe indicele american Dow Jones

Postat la 22 ianuarie 2010 13 afişări

Bursa din Sibiu (Sibex) lanseaza astazi tranzactiile cu instrumente derivate pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA), oferind in premiera investitorilor romani posibilitatea de a paria prin intermediul brokerilor locali pe evolutia celei mai mari piete din lume.

Investitorii locali urmaresc cu mare atentie evolutia indicilor americani, incercand sa intuiasca evolutia Bursei de la Bucuresti, existand in general o corelatie stransa intre cele doua piete. Acest instrument ar putea deveni insa noua jucarie a speculatorilor de pe Sibex, care tranzactionau pana acum derivate SIF Oltenia (SIF5).

Investitia intr-un astfel de contract, care are o valoare de circa 10.500 de lei (egala cu valoarea in puncte a indicelui DJIA), este de 400 de lei (marja ceruta de Sibex). Astfel, la o crestere a indicelui DJIA de la 10.500 de puncte la 10.900 de puncte (400 de puncte sau 3,8% in procente), investitorul isi poate dubla banii, daca a a pariat pe cresterea indicelui, sau ii poate pierde pe toti, daca a mizat pe scadere.

Un dezavantaj este insa programul scurt de tranzactionare, de doar 45 de minute, de la deschiderea pietei americane pana la inchiderea Bursei din Sibiu.

Tot astazi, Bursa din Sibiu lanseaza propria piata de actiuni, pe care vor fi tranzactionate actiunile operatorului de piata.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
Dow Jones,
Sibiu,
Sibex
/actualitate/afaceri/cat-costa-sa-pariezi-pe-indicele-american-dow-jones-5400945
5400945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.