CarpatCement: Ne vom dubla capacitate de productie pana in 2011

Postat la 09 septembrie 2008 56 afişări

Producatorul de ciment Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, isi va dubla capacitatea de productie in urmatorii trei ani, construirea unei noi fabrici de ciment fiind una din optiunile luate in calcul de catre companie

"In primul semestru din acest an ne-am majorat vanzarile cu 1%, nu ne puteam astepta la mai mult in ceea ce priveste cresterea deoarece producem la capacitate maxima. Vom investi 150 de milioane de euro in urmatorii trei ani pentru a putea adauga in fiecare an un milion de tone la capacitatile actuale de productie", a declarat Mihai Rohan, presedintele si directorul general al Carpatcement Holding.

 

Compania are in acest moment o capacitate de productie de aproximativ 3,5 milioane de tone de ciment pe an, printre optiunile companiei fiind si constructia unei noi fabrici de ciment. "In opinia mea, o noua fabrica de ciment, cu o capacitate de un milion de tone, ar necesita investitii de circa 300 de milioane de euro. Aceasta suma ar fi aditionala celor 150 de milioane deja planificati", a mai precizat Mihai Rohan.

Compania estimeaza ca va incheia anul (la nivel de grup pe plan local, care include si diviziile de agregate si betoane) cu o cifra de afaceri de 380 de milioane de euro fata de 363 de milioane de euro in 2007. Carpatcement, divizia de ciment, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 294 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2006, si cu un profit net de 101,9 mil. euro, mai mare cu 62% fata de anul precedent.

 

“Romania reprezinta un pilon extrem de important al grupului HeidelbergCement, fiind una dintre cele mai dinamice piete din Europa; acest fapt se datoreaza unei puternice cresteri economice care se reflecta si asupra consumului de ciment, ca rezultat al investitiilor in infrastructura si constructii ", a declarat la randul sau Andreas Kern, membru al Consiliului de Administratie si CEO HeidelbergCement Europa Centrala si Asia Centrala.

 

Grupul HeidelbergCement a investit prima oara in Romania in urma cu 10 ani, cand a achizitionat fabrica de ciment Moldocim S.A. Bicaz. In anii urmatori s-au achizitionat fabricile de ciment Casial Deva si Romcif Fieni. In anul 2004 s-a format Carpatcement Holding S.A. prin fuziunea celor 3 fabrici de ciment, iar managementul companiei a devenit in totalitate local.

 

Din 1998 si pana in prezent, grupul german HeidelbergCement a investit in Romania peste 350 milioane de euro, din care investitiile in protectia mediului au insumat peste 25 milioane de euro.

 

CarpatCement este al treilea producator local de ciment dupa cifra de afaceri din 2007, in urma Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia), si al doilea in functie de profitul net inregistrat anul trecut, in urma Lafarge.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/carpatcement-ne-vom-dubla-capacitate-de-productie-pana-in-2011-3160529
3160529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.