Capital Economics: Economia Romaniei va scadea si in 2010

Postat la 14 septembrie 2009 10 afişări

Economia Romaniei se va contracta in 2010, pentru al doilea an consecutiv, cu 0,5%, ca urmare a cresterii somajului si imprumuturilor neperformante, dar si a reducerii cheltuielilor guvernamentale, potrivit firmei de cercetare macroeconomica Capital Economics.

"Este prematur si un pic ingrijorator sa vorbim despre recuperare. In mod cert perspectiva s-a imbunatatit, dar exista multe riscuri. Estimam o contractie economica de 0,5% in 2010", a spus Neil Shearing, economist pentru Europa emergenta la Capital Economics, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Fondul Monetar International (FMI) prognozeaza ca economia romaneasca va scadea cu 8t8,5% in acest an, in timp ce pentru 2010, institutia anticipeaza o usoara crestere economica, de 0,5%-1%.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
studiu,
scadere,
prognoza,
Capital Economics
/actualitate/afaceri/capital-economics-economia-romaniei-va-scadea-si-in-2010-4893173
4893173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.