Cadbury pretejata de autoritati in cazul ofertei Kraft

Postat la 30 septembrie 2009 26 afişări

Cadbury a apelat la autoritatile britanice care reglementeaza fuziunile si achizitiile pentru a forta compania americana Kraft Foods sa faca o oferta ferma sau sa isi retraga propunerea de preluare pana pe 9 noiembrie, relateaza presa internationala.

Panelul britanic care gestioneaza achizitiile a dat un ultimatum companiei Kraft pentru a depune o oferta formala pana pe 9 noiembrie, in caz contrar ii va interzice pentru 6 luni sa mai faca vreo propunere de preluare.

"A fost o tactica inteligenta din partea Cadbury sa ceara ajutorul panelului in acest moment", declara un analist londonez.

Kraft a lansat o oferta nesolicitata de preluare a producatorului de ciocolata britanic Cadbury in valoare de 16,7 miliarde dolari la sfarsitul lunii august. Cadbury a respins oferta pe motiv ca subevalua compania.

Preluarea operatiunilor Cadbury de catre Kraft ar permite acesteia din urma sa isi extinda portofoliul de dulciuri si sa patrunda pe pietele emergente din India, Mexic si Brazilia, unde Cadbury beneficiaza de o pozitie puternica in piata.

Kraft este al doilea mare producator din industria alimentara la nivel mondial si are venituri anuale ce depasesc 37 miliade de dolari.

Kraft Foods este prezenta pe piata din Romania din 1994, cand a achizitionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Brasov. Cadbury a intrat pe piata romaneasca in 2007 prin preluarea producatorului local Kandia-Excelent pentru 87 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Cadbury,
Kraft Foods,
fuziune,
achizitii
/actualitate/afaceri/cadbury-pretejata-de-autoritati-in-cazul-ofertei-kraft-4948512
4948512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.