BNR: Problema cu creditele in valuta este indatorarea mare a clientilor

Postat la 12 iulie 2010 20 afişări

Sumele mari imprumutate de clienti prin credite in valuta si perioadele mult mai mari de rambursare comparativ cu cele la creditele in lei sunt o problema mai importanta chiar decat dificultatile legate de deprecierea leului sau cresterea dobanzilor, spune Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara din BNR.

"Indatorarea in valuta a fost mai puternica, permisa de performanta financiara mai buna a clientilor si de maturitatea mai mare, care a dus insa si la riscuri prelungite", atentioneaza Dragulin.

In cazul populatiei, valoarea medie a unui credit in valuta este de 12 ori mai mare decat valoarea medie a unui credit in lei, in timp ce la companii raportul este de patru la unu. De asemenea, perioada de rambursare este mult mai mare la valuta, de aproape 20 de ani, fata de mai putin de opt ani in cazul imprumuturilor in lei.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bnr-problema-cu-creditele-in-valuta-este-indatorarea-mare-a-clientilor-6540995
6540995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.