Bitdefender, evaluat la 100 mil. $

Postat la 06 decembrie 2007 2 afişări

Cu o investitie de 7 milioane de dolari, lista actionarilor BitDefender se extinde pentru prima oara. Tranzactia evalueaza compania la 100 de milioane de dolari.

Componenta grupului de investitori privatia care a investit 7 milioane de dolari in Bitdefender cuprinde si managarii a doua fonduri de investitii, Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund. Cele doua fonduri au avut mai multe investitii in Romania, printre care cele la Banca Romaneasca, Banca Agricola, Motoractive, Domenia Credit, Estima Finance, Certinvest, Jet Finance si Domo.

Compania BitDefender, producatoarea solutiilor de securitate IT cu acelasi nume, este avaluata prin aceasta tranzactie la peste 100 de milioane de dolari. Reprezentantii companiei nu au precizat dimensiunea exacta a portofoliului de actiuni transferate dar au mentionat ca este vorba de mai putin de 7%.

Pe langa resursele financiare suplimentare castigate, BitDefender va beneficia si de sustinerea investitorilor in demersul unei posibile listari la una dintre bursele din Romania, Europa sau Statele Unite.

O alta directie este extinderea companiei la nivel global. "Prin experienta noastra vom contribui la aceasta extindere", a declarat Horia Manda, chief investment officer al RAEF.

Pana acum, actioanriatul BitDefender era compus exclusiv din cei doi fondatori, sotii Florin si Mariuca Talpes.

Strategia de dezvoltare a lui Florin Talpes

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bitdefender-evaluat-la-100-mil-s-1076247
1076247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.