Bilantul restructurarii Leonardo: magazine inchise, sute de angajati concediati

Postat la 08 septembrie 2009 42 afişări

Leonardo, retailerul roman de incaltaminte si marochinarie, a inchis anul acesta 30 de magazine si a concediat 600 de angajati, potrivit Ensight Management, firma de consultanta care a supervizat restructurarea companiei.

"Reducerea cu mai mult de 30% a retelei de vanzari a determinat eliminarea magazinelor neprofitabile si a celor care se aflau la finalul unui ciclu de viata de succes", se arata intr-un comunicat al Ensight Management Consulting.

Compania s-a orientat mai mult spre dezvoltarea spatiilor de vanzare din centre comerciale si mall-uri, in detrimentul magazinelor traditionale din strada.

La sfarsitul lui 2008, reteaua de magazine numara peste 200 de unitati in Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova. Afacerile companiei din Romania s-au ridicat la suma de 500 milioane lei fara TVA anul trecut.

"Piata retailului de incaltaminte a fost puternic afectata de criza economica, vanzarile scazand cu aproximativ 30% fata de 2007", potrivit comunicatului.

Datoriile companiei au fost realizate pe fondul politicii de expansiune foarte agresive a retelei de magazine si din cauza crearii unor stocuri supradimensionate, ceea ce a majorat datoriile catre furnizori. Reducerea vanzarilor si imposibilitatea de accesa surse de finantare au contribuit la neacoperirea datoriilor, fapt ce a impus necesitatea unui proces de restructurare.

Pentru al doilea semestru compania anticipeaza reduceri ale costurilor cu munca si chiria, comparativ cu 2008.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bilantul-restructurarii-leonardo-magazine-inchise-sute-de-angajati-concediati-4872948
4872948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.