Berarii Romaniei: "Cu siguranta berea se va vinde mai bine cand vor fi factori mai favorabili"

Postat la 01 aprilie 2011 36 afişări

Consumul anual pe cap de locuitor s-a intors la nivelul inregistrat in anii 2007-2008, ajungand anul trecut la o medie de 78 de litri. Altfel spus, un roman adult a baut anul trecut 1,2 litri de bere pe saptamana, mai putin decat in 2008, cand s-a inregistrat cel mai ridicat nivel de consum.

In urma cu mai bine de doi ani, berea atinsese un nivel de consum de 93 de litri pe cap de locuitor anual, Romania ocupand la acea vreme locul sase la nivel european in aceasta privinta. "Nu cred ca acest nivel este normal si mai potrivit este cel din 2008", spune Constantin Bratu, director general al asociatiei Berarii Romaniei. |n opinia lui, factorul care are un rol cheie in piata este puterea de cumparare ("ce ne lipseste este, practic, puterea de cumparare"); vremea influenteaza, la randul sau, puternic consumul de bere, la fel cum si traditiile de consum au un cuvant de spus. "Cand toti acesti factori vor fi favorabili, cu siguranta ca berea se va vinde mai bine", spune Bratu. |n opinia lui, varful de consum inregistrat in 2008 (93 de litri de bere pe cap de locuitor adult) nu este o exceptie, ci o normalitate.

Citeste mai multe despre evolutia pietei berii intr-un material amplu din BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bere,
evolutie,
ABR,
consum,
factori
/actualitate/afaceri/berarii-romaniei-cu-siguranta-berea-se-va-vinde-mai-bine-cand-vor-fi-factori-mai-favorabili-8120217
8120217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.