Baxi vrea sa vanda 7.000 de centrale printr-un program de tip "Rabla"

Postat la 01 septembrie 2009 60 afişări

Baxi Romania a lansat programul "Rabla la centrale" prin care ofera pana la 750 de lei oricarui cumparator a unei centrale termice care va aduce in schimb vechea centrala.

Compania vizeaza sa inlocuiasca peste 7.000 de centrale, fapt care i-ar putea aduce vanzari de circa patru milioane de euro, potrivit estimarilor proprii. Programul se adreseaza in principal persoanelor care au achizitionat o centrala termica in urma cu peste sase ani, precum si celor care folosesc pentru incalzire sisteme vechi cum sunt convectoarele sau incalzitoarele instant pe gaz.

“Desi durata media de viata a unei centrale este de opt ani, in Romania perioada de garantie oferita de furnizorii si producatorii de centrale este de doi - trei ani. Iar defectele majore, in urma unei exploatari intense, se produc dupa a doua jumatate a duratei de viata, deci in afara perioadei de garantie, ceea ce creste costurile de intretinere suportate de catre utilizator" a declarat directorul de marketing al companiei, Mariana Neamtu.

Parcul total de centrale termice din Romania este estimat de reprezentantii companiei aproximativ 1.8 milioane de unitati, circa un milion fiind achizitionate pana in 2003. "In ultimii cinci - sase ani, vanzarile pietei de profil au stagnat la un nivel de circa 150.000 unitati pe an. Costul mediu al unei centrale termice standard este de 550 euro", se spune intr-un comunicat al companiei.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/baxi-vrea-sa-vanda-7-000-de-centrale-printr-un-program-de-tip-rabla-4833537
4833537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.