Banca Mondiala: Leul se va intari pe termen lung, odata cu imbunatatirea standardului de viata din Romania

Postat la 20 aprilie 2011 47 afişări

Leul se va intari in raport cu euro pe termen lung, odata cu cresterea standardului de viata din Romania, a declarat pentru MEDIAFAX Kaspar Richter, senior economist la Banca Mondiala.

In ultimii doi ani, odata cu criza financiara, leul s-a depreciat pe medie cu circa 25% fata de euro pana la 4,2099 lei/euro la finele anului trecut, evolutie care a condus la presiuni asupra inflatiei din cauza cresterii costurilor la serviciile in euro, dar si o scumpire a creditelor acordate in moneda europeana. "Este foarte greu sa faci prognoze referitor la evolutia monedei pe termen scurt. Pe termen lung ne asteptam ca moneda sa se aprecieze (fata de euro -n.r.), in linie cu imbunatatirea standardului de viata din Romania", a spus Richter. Romania va inregistra in acest an cea mai lenta crestere economica dintre cele zece state membre ale UE din Europa de Est, urmata anul urmator de cea mai rapida crestere din regiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale, publicat marti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Banca Mondiala,
concluzii,
raport,
intarire,
leu
/actualitate/afaceri/banca-mondiala-leul-se-va-intari-pe-termen-lung-odata-cu-imbunatatirea-standardului-de-viata-din-romania-8173683
8173683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.